fbpx

DLC Media | Online marketing

Wat kost het om een website te laten bouwen?

Ben je van plan om een website te laten maken? Als je op zoek bent naar een betrouwbare webontwikkelaar, heb je waarschijnlijk veel vragen. Je wilt niet alleen een website, je wilt een website die voor je gaat werken en je uiteindelijk meer gaat opleveren dan dat hij kost.
4.5/5

Klanten beoordelen DLC Media met een 9.6

Wat kost een website?

Het hebben van een professionele website is essentieel voor bedrijven die online zichtbaar willen zijn en hun klantenkring willen uitbreiden. Maar wat zijn de kosten die komen kijken bij het laten maken van een website? In deze blog lees je meer over de algemene kosten en het verschil tussen zelf een website maken, een website laten maken met WordPress, en een maatwerk website laten maken.

Kosten zelf een website maken

Als je besluit om zelf een website te maken, kunnen de kosten variëren, afhankelijk van de benodigde tools en materialen. Zo zul je bijvoorbeeld moeten investeren in een domeinnaam en webhosting, wat jaarlijks enkele tientallen tot honderden euro’s kan kosten. Daarnaast kunnen eventuele kosten voor premium thema’s, plugins en andere functies ook snel oplopen. Al met al kan het zelf maken van een website je uiteindelijk enkele honderden euro’s kosten.

Kosten WordPress websites

Een populaire optie voor het laten maken van een website is WordPress. Met WordPress heb je de keuze uit duizenden thema’s en plugins om je website te personaliseren. De kosten voor het laten maken van een WordPress website liggen bij DLC Media tussen de 900 en 1200 euro, afhankelijk van de functionaliteiten en het design dat je nodig hebt. Dit bedrag is inclusief het opzetten van de website, het installeren van de benodigde plugins en het aanpassen van het gekozen thema.

Kosten maatwerk websites

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een unieke en op maat gemaakte website, is een maatwerk oplossing wellicht de beste keuze. Het laten maken van een maatwerk website kan kostbaarder zijn dan het gebruik van standaard thema’s en plugins, maar het biedt de mogelijkheid om een website te creëren die perfect aansluit bij de identiteit en behoeften van je bedrijf. De kosten voor een maatwerk website kunnen variëren, maar kunnen algauw enkele duizenden euro’s bedragen, afhankelijk van de complexiteit en functionaliteiten van de website.

Een website is een waardevolle investering

Het laten maken van een website kan een waardevolle investering zijn voor je bedrijf, maar het is belangrijk om goed na te denken over de kosten en de verschillende opties die beschikbaar zijn. Of je nu kiest om zelf een website te maken, een website te laten maken met WordPress, of een maatwerk website te laten maken, het is cruciaal om te zorgen dat je website aansluit bij de behoeften van je bedrijf en je doelgroep. Door een weloverwogen keuze te maken en te investeren in een professionele website, kun je je bedrijf online laten groeien en meer klanten bereiken.

Veel gestelde vragen over websites

Meer informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een vrijblijvend voorstel op maat, of antwoorden op al je online marketing vragen.

Neem vrijblijvend contact op

Daarom kiezen voor DLC Media

Neem vrijblijvend contact op

Michael van der Meer